Followers

Friday 8 November 2013

opi meet me at the star ferry (hong kong)


meet me on the star ferry  iz opi hong kong kolekcije za proleće 2010 je, bar za mene, boja za starije gospođe ali sa tvistom.
meet me on the star ferry from opi's hong kong collection back in spring 2010 for me is a granny colour with a twist!

oduvek sam imala pomešana osećanja prema ovom laku. izgledao mi je zanimljiv u bočici, ali iako obično ne razmišljam o tome da li mi neka nijansa stoji ili ne ako mi se lak sviđa, za ovog sam se plašila da će mi ruke izgledati staro. izgleda da se to ipak nije desilo!

boja je baš teška za opisivanje. po meni, uglavnom je prljavo rozikasti mauve, ali može da povuče i na šljivasto, ljubičasto, roze pa čak i braon. zlatni šimer je dominantan, ali ima dosta raznobojnog šimera. i finiš je malo pipav za opisivanje. nije očigledna folija, ali nije ni jednostavni šimerasti lak.

počela sam sa dva sloja laka, bez nadlaka, ali sam ujutro i na direktnom suncu shvatila da imam poneko ćelavo mesto, pa sam dodala još jedan sloj o nadlak. formula i čestkica su tipičnog opi kvaliteta i jednostavni za korišćenje.

prirodna svetlost:
i always had mixed feelings about this polish. it looks interesting in a bottle, but even though i really don't care if a color suits me as long as i like it, i was scared that this one will make me look lake an old lady, but it looks like it didn't!


the color is so difficult to explain. to me, it's mostly rosey mauve, but it can look like plum, purple, pink and even brown. gold shimmer is dominant, but there is also a variety of shimmery particles in it. the finish is also a bit tricky to describe, it is not an obvious foil, but it's not a simple shimmery polish either.

i started with two coats without a topcoat, but in the morning and direct sunlight, i saw some bald spots so decided on adding another layer plus topcoat. formula and brush are of typical opi quality and easy to work with.

natural light:









tkoristila sam bazu (china glaze strong adhesion) + tri sloja laka + nadlak (essence better than gel nails top sealer BTGNTS).
i used base (china glaze strong adhesion) + three layers of polish + top coat (essence better than gel nails top sealer BTGNTS).



23 comments:

  1. Interesantna boja, i mogu ti reci da ti bas lepo stoji. :)
    Ne deluje mi kao da je za starije gospodje :D

    ReplyDelete
  2. Draga, što reći nego pravi pravcati ljepotan <3<3

    ReplyDelete
  3. daleko je ovo od babske nijanse (avon romance nailwear pro je ultimativna babska nijansa, po ljeti na rukama i nogama *vristim*) a ovo je samo vrlo neobican, ali lijep lak

    ReplyDelete
  4. Delimo utiske za ovaj lak, ja sam 2 puta htela da ga prodam, ali mu je izgleda suđeno da ostane kod mene. :) Dopada mi se kako ti stoji, daću mu još jednu šansu. :)))

    ReplyDelete
  5. Meni ovo nije boja za starije gospođe, ali mi je neobična na tebi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jedna je od onih koje su vrloooo blizu da budu... hm... za starije gospođe :D

      Delete
  6. Meni se bas dopada, metalik roze. Nije nikako za bakice :D Uvek mi je cudno kad vidim roze na tebi, al ova ti super ide uz ten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nije ovaj baš roze, tako da i nije baš toliko čudno :D

      Delete
  7. moram priznati da ovo nije my cup of tea ali je zanimljiva u svakom slucaju :)

    ReplyDelete
  8. I pored toga sto te asocira na starije gospodje koje vole twist (tumaci kako hoces :D ), moras da priznas da je bas "smeker medju lakovima" sa tim posebnim simerom :)

    ReplyDelete
  9. nije loša boja, ali moje srce je ostalo netaknuto :D

    ReplyDelete
  10. Sto se mene tice ipak je pre za starije gospodje. :D Naziv mi se dopada. :)

    ReplyDelete
  11. It's really gorgeous, looks so good on you!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...