Followers

Saturday 21 July 2012

essence chic reloaded (colour&go 122)



essence 122 chic reloaded je prvi lak koji sam uzela otkako je essence promenio bočice. boja je savršena i neobična, a ako ste dovoljno pažljivi, formula je dovoljno dobra da vam treba samo jedan sloj. negde sam pročitala da bi ovo trebalo da bude nova verzija where's the party, ali taj lak nije ni blizu lep kao ovaj!
essence 122 chic reloaded is my first polish in their new bottle. the color itself is rich and amazing, as is the formula, since the polish can be a one-coater, if you are patient enough. i read somewhere that this should be a new take on where's the party, but that polish has nothing on chic reloaded!

priznajem, uvek sam smotana kad prvi put mažem neki brend, a pošto je ovo nova bočica, može se reći da mi je sve bilo novo. četkica je deblja. što meni savršeno odgovara, ali... iako mi je nova ambalaža predivna, čini mi se da je grlo bočice predugačko, i kod svakog nanosa, imala sam problem: ili nisam umočila četkicu dovoljno duboko pa nisam ništa ni pokupila, ili sam to radila preduboko, i onda imala previše laka. nadam se da je ovo samo početna nesigurnost, i da će već sa sledećim mazanjem biti bolje.

zbog toga i imam dva sloja laka, da popravim brljotine iz prvog pokušaja, ali je jedan bio sasvim dovoljan za pokrivenost. ali, boja je presavršena da bih obraćala pažnju na ovakve detalje. :)
prirodna svetlost:
i admit, i am always a bit clumsy when i'm trying a new brand, which was almost the case here, since essence changed the bottle. the brush is quite wider, which suits me, but... even though i love the new bottle, it seems that the bottle neck is a bit too high, so i had problems with the application: either i dipped the brush to deep and got too much polish, or i dipped it less than needed to get the right amount of polish for good application. i guess that this was just a beginner's mistake, and that with time, i will get better.

this is why i had two coats, to even out the mistakes of the first, but the opacity was good enough for just the one. but, the color is so amazing that i'm going to forget these troubles.
natural light:





direktno sunce:
direct sunlightt:


nadam se da sam bar malo uspela da približim ovu kompleksnu boju i da uhvatim ljubičasti podton.
koristila sam bazu (opi start to finish) + dva sloja laka + top coat (essence better than gel nails top sealer BTGNTS).
i hope that i managed to show at least some of the beauty of this unique and complex colour, and it's purple undertone.
i used base (opi start to finish) + two layers of polish + top coat (essence better than gel nails top sealer BTGNTS).







9 comments:

  1. Baš je lijep! A gdje su to već stigli novi lakovi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ljubomorna sam :)
      Ko zna koliko će im trebati da dodju u Banjaluku :(

      Delete
  2. Jedva čekam da stigne i kod nas, a do tada ću uživati u tvojim slikama i radovati se što si ti uspela da ga nabaviš jer mi boja potpuno ide uz tebe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pa, ja se nadam da će doći i kod nas uskoro... ako ih ne bude, reci, doneću ti ja kad budem dolazila!

      Delete
    2. Imaću tvoju ljubaznu ponudu na umu. Hvala. Nadam se da ipak neće biti potrebe da ikoga cimam.

      Delete
  3. Ju, ja nisam ni znala da su promenili bočice :D
    Lepa je boja, imam ja jedan jako sličan ali nije essence :)

    ReplyDelete
  4. Mnogo je lep lak! :)

    ReplyDelete
  5. Super izgleda, where's the party sam preskocila, cinio mi se suvise 'frost' ovaj kupujem sigurno cim dodju kod nas

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...