Followers

Saturday 24 January 2015

catrice i wear my sunglasses at night (440)


nastavljam sa starim svočevima koji su čekali svoj momenat da ugledaju svetlost dana, i danas je red došao za catrice oldtajmera, i wear my sunglasses at night.
i am continuing with the old swatches that have been waiting for their time, and today i'm showing a catrice oldie, i wear my sunglasses at night.

ovaj lak je jedan od prvenaca mog lakoholizma, i uz to i moje prvo razočarenje. samo gledajući bočicu, neiskusna kakva sam bila, očekivala sam da bude više poput deborah shine tech 18 (kog zaista moram ponovo da  uslikam). vremenom sam naučila da ga volim zbog onoga što jeste, a to je crni lak sa puno raznobojnih ljuspica.


moj najveći problem sa ovim lakom je da mu se formula vrlo brzo pogoršala. napravila sam grešku da ga nisam odmah slikala, jer je postao istovremeno gust i tečan, i sušio se bez sjaja. slike nisu tako dobre, ali pošto je davno potrošen, a nekako nikad nisam uspela da napravim bolje, šta je tu je.


prirodna svetlost:
i got this one in my nail polish beginnings, and i remember it being my first letdown. from the look from the bottle, unexperienced as is was back then, i expected it to be more like deborah shine tech 18 (that i seriously need to reswatch soon). with time, i learned to appreciate it for what it is, a black polish full with multicolored glass flecks.

my biggest problem with this polish though, is that the formula became funny really quickly. i made a mistake of not swatching it properly immediately. it became at the same time too thick and runny and drying to a dull finish. the swatches are not that good, but since this polish is long gone and i never managed to make them better, this will have to do.

natural light:




koristila sam bazu (china glaze strong adhesion) + dva sloja laka + nadlak (essence btgnts).
i used base (china glaze strong adhesion) + two layers of polish + top coat (essence btgnts).

10 comments:

  1. On je kao crna verzija ona dva Essence sumračnika. Super je to zamisao, ali nekako uvek ispadne nedovoljno. Zato će DL ili PP da napravi (ako već nisu) spektakularnu verziju ovog laka.

    ReplyDelete
  2. U bocici bas lepo deluje al verujem da je i bio lep i na noktima cim si ga celog potrosila. ;) Duohromi ipak ne vole sunce i njihova lepoda dolazi do izrazaja tek u hladu ili po oblacnom vremenu. :)

    ReplyDelete
  3. I like it a lot!!
    The formula sounds a bit weird tho...

    ReplyDelete
  4. Podseća me na Essence Ticket to the Show (to su oni dvostrani povučeni colour³ lakovi) isto dobra zamisao ali slaba realizacija, šljokice se utope u crnu bazu i nisu dovoljno vidljive. Pored toga što u bočici deluju zanimljivije nego na noktima, mislim da ovakvi lakovi bolje izgledaju uživo nego na fotografijama.

    ReplyDelete
  5. Hi! Your blog is awesome. I'll gladly follow you if you follow me back. Kisses :)

    http://alenabliss.blogspot.ru

    ReplyDelete
  6. dobro, mogao je biti i bolji, ali meni se isto sviđa... čini mi se da isto ljepše izgleda uživo no na fotkama :D
    pretpostavljam da ni tebi nije bio tako mrzak čim si ga potrošila ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...