Followers

Friday, 12 October 2012

dior 908 tuxedo


pošto je zadata boja za ovaj tematski petak teget, konačno je došlo vreme da isporbam tuxedo. kupila sam ga negde na leto, ali sam ove godine baš bila raspoložena za neke vedrije boje pa je ovaj lak morao da čeka svoju priliku.

tuxedo je deo dior-ove blue tie kolekcije za jesen 2011, tako da ga je sada malo teže, ali ne i nemoguće, naći. ostala dva laka u kolekciji su safari beige i blue denim.
this theme friday, with the navy blue color as the topic, was ideal for me to finally try out the beautiful dior tuxedo. i got it in the summer, but i was in the mood for brighter colors so it somehow became forgotten.

tuxedo was a part of dior's blue tie collection for autumn 2011, so it is now a bit of a problem, although not impossible, to find it. the other two polishes are safari beige and blue denim.
boja možda nije jedna od najjedinstvenijih u lakoholičarskom svetu, ali je ipak predivna. ja bih je opisala kao pravu teget sa svetlijim plavim šimerom, a pod veštačkim svetlom i na ivicama nokta se čak preliva u tamno ljubičastu. kakva god da je svetlost, lak nikad ne izgleda crno.

kada sam razmišljala da li da ga uzmem, čitala sam na više mesta da su se blogerke žalile da je pregust. ja sam baš zadovoljna formulom, koja jeste gušća, ali se lako maže i ne ostaju tragovi četkice. takođe, potpuna pokrivenost se dobija sa samo jednim slijem, ali sam ja ovde namazala dva, što zbog navike, što zbog slikanja, ali ću ubuduće svakako mazati samo jedan.

slike pod veštačkim svetlom su ispale najvernije, jer je poslednjih par dana bilo oblačno, pa ću početi sa njima.
the color is maybe not the most unique one in the nail polish world, but nevertheless, it is stunning. it is a deep navy blue with lighter blue shimmer, and on the egdes and under artificial lighting, it even gets a hint of a deep violet. whatever the light is, in never looks black.

when i was considering whether to get this polish, i read that there were complaints about the formula being too thick. i didn't have those problems, it is thick, but easy to work with, without streaks and completely opaque after one coat. i did the second one this time, as a force of habit and for the pictures, but i will definitely go with one coat in the future.

the artificial light photos are the most faithfull this time, because the last few days were cloudy and rainy, so i'll start with them.

prirodna svetlost:
natural light:

napravila sam i poređenje sa essie midnite cami, ali će te slikice morati da sačekaju jer sam rozetne zaboravila u srbiji, a ovde ne mogu da nađem da kupim.

koristila sam bazu (opi start to finish) + dva sloja + top coat (essence better than gel nails top sealer BTGNTS).
i also did a comparison with essie midnite cami, but this pictures will have to wait since i forgot all of my nail wheels back home, and i can find to buy them here.

i used base (opi start to finish) + two layers of polish + top coat (essence better than gel nails top sealer BTGNTS)


12 comments:

 1. Veoma je lep. Boja me vraća u detinjstvo, kada sam imala desetak lakova ovog tipa.

  ReplyDelete
 2. Baš sam merkala neki lak ove nijanse, veoma lepo izgleda. Dior mi je preskup, doduše, uzeću nekog drugog proizvođača.

  ReplyDelete
  Replies
  1. probaj essie midnite cami!

   Delete
  2. Hvala, pogledaću ako bude sad na Sajmu kozmetike. Imala sam ranije par Diorovih lakova i nisu bili ništa kvalitetniji od drugih, tako da sam shvatila da mi se ne isplate.

   Delete
 3. Divna boja!Kakav je sto se trajnost tice,da li si zadovoljna,s obzirom da mu cijena nije mala?Nemam nijedan Diorov lak,ali ako su jako kvalitetni mozda se i odlucim za makar jedan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. volela bih da mogu da ti odgovorim na ovo pitanje, ali moj maksimum nošenja istog laka je 3 dana.

   Delete
 4. Obožavam ovu nijansu, na prirodnom svetlu je <3

  ReplyDelete
 5. Ovaj lak je savrsenstvo u bocici i sa njim je Dior dostigao vrhunac. Prelep je.

  ReplyDelete
 6. Savrsen!! Nema vise sta da se kaze :D

  ReplyDelete
 7. Sjajno oko htela sam da pazarim jedan lak u ovoj boji, videla sam da imaš dior, ysl i essie, pa mi treba preporuka. Nije mi toliko presudna cena koliko mi je važno da lak bude fenomenalan u ovoj nijansi :) Unapred hvala...

  ReplyDelete
  Replies
  1. ovako, meni lično je ysl bez premca. moja verzija essieja je salonska, ona sa tankom četkicom pa mi je to, recimo, problem, ali da imam drugstore verziju verujem da bih ga više volela. tako da, ja bih ih rangirala ysl/dragstor essie/dior na 3ćem mestu jer se najbrže zgusne od njih. nadam se da sam bila od koristi!

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...