Followers

Friday 22 February 2013

china glaze it's a trap-eze! + comparison with golden rose jolly jewels 115


za ovaj tematski petak se mažemo golden rose jolly jewels ili njima slične lakove. pošto sam već predstavila oba moja jj laka, 106 i 115, jedina opcija mi je china glaze it's a trap-eze!ovaj lak je deo jedne od njihovih novijih kolekcija, cirque du soleil worlds away.
for this theme friday, we are supposed to wear golden rose jolly jewels or their lookalikes. since i already presented both of my jj polishes, 106 and 115, my only option was china glaze it's a trap-eze! this polish is a part of their fairly recent cirque du soleil worlds away collection.



ok, da počnemo sa nečim što već svi znamo, a to je da su trapez i  gr jj 115 skoro pa identični: prljavo bela baza prepuna raznobojnih šljokica: zelenih, roze, belih, narandžastih, plavih.. ovo je prvi lak koji mi je privukao pažnju iz te kolekcije, i volim da ga nosim kada pada sneg.

namazala sam dva sloja preko essence peel off baze i premazala jednim  debljim slojem btgnts.
ok, let's start by stating the obvious. this polish and gr jj 115 are pretty much dupes, a dirty white base full with multicolored glitter. it was the first polish from this collection that got my attention, and i like having it on my nails in this winter time.


i wore two coats of polish over  essence peel off  base coat and sealed it with thick coat of btgnts.




sada, očigledna stvar. cg vs jj, sa jednim i dva sloja. marry j sa bloga marry's raveland je napravila prilično dobro poređenje i slažem se sa njenim zaključcima.

golden rose je blago pigmentovaniji, i što se tiče baze i šljokica, tako da mi u ovom slučaju china glaze više leži, a najveće iznenađenje je da mi i četkica kod njih više odgovara, što je retko slučaj.

jedini razlog što sam uzela jj 106 je taj što je cirque du soleil kolekcijau srbiji prilično kasnila (ili ih dobijamo rano, kao avantgarden i hologlam, ili sa dosta meseci zakašnjenja, kao što je slučaj sa upravo pristiglom holiday joy), a ja sam bila nestrpljiva da nosim ovaj lak.

ovo je poslednji lak koji ću nositi kao dvadesetineštogodišnjakinja!
now, the obvious. cg vs jj, one and two layers. marry j from marry's raveland made a pretty good comparison a while back, and i agree with her conclusions.

golden rose is slightly more pigmented, both in glitter and the base parts, so i prefer china glaze, and surprisingly, china glaze's brush is easier to work with.


the only reason i got jj 106 is that cirque du soleil arrived quite late in serbia (we either get them well before other countries or months later, like with holiday joy that only just arrived), and i was impatient to wear this cutie.


this is the last polish i'm having on my nails as a twentysomething girl!


za srbiju, ako se dvoumite, a oba brenda su vam podjednako dostupna, poređenje cena/ml:
china glaze: 387 rsd/14 ml, što je 27.6 rsd po mililitru
golden rose: cena varira, ja sam moj uzela na popustu za, čini mi se, 140 din, ali je cena uglavnom 250 rsd/10.8 ml, što je  23 rsd po ml.

ovo

21 comments:

  1. Ja imam slican ovakav GR lak, razlika je samo sto moj ima crne neke sljokice, a ne u boji. I moram da priznam da me je GR odusevio sa ovom novom linijom! Inace sam imala predrasude u vezi njihove kozmetike, ne znam zasto, ali od kada sam probala ove lakove, prosto sam odusevljena! xo

    ReplyDelete
  2. GR Jolly Jewels ima slican lak. Skroz mi je sladak i blesav! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haham napisala sam to par puta u tekstu i napravila poređenje :D

      Delete
    2. :))) Cak si i mene spomenula! :* Ja sam GR poklonila a CG mazem ovih dana. ;) Odlicno ti je poredjenje. :)

      Delete
  3. Opa, poslednji lak koji ćeš nositi kao dvadesetineštogodišnjakinja? Reklo bi se da je to čast za lak :D Srećan rođendan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sutra, sutra. uživam u poslednjem danu sa 2kom i odbijam da priznam da je od sutra 3k :D

      Delete
    2. Ma ne zezaj bre :*

      Divni su, volela bih da OPI iskopira :D

      Delete
  4. divno divno :) ja imam golden rose zamenu za CG :)

    ReplyDelete
  5. Zanimivo, ampak China Glaze mi je bolj všeč, ker imam manj glittra. :)

    ReplyDelete
  6. Super usporedba,čim sam vidjela ovaj CG,podsjetio me na GR.A meni je GR bolji,što više glittera,tim bolje ;))

    ReplyDelete
  7. Predivno poredjenje. Ja sam nazalost moj GR prosledila jer mi traje bukvalno jedan dan, dok se CG duze drzi :)

    ReplyDelete
  8. These nail polishes looks really close. I have only Golden Rose and I love it :)

    ReplyDelete
  9. Super je lak. Srećan rođendan. :)

    ReplyDelete
  10. Probala prvo sa GR JJ, ali nismo se nasli pa sam ga prosledila. Iako jako zanimljiv i veseo na tudjim noktima, na meni nije to - to :)

    ReplyDelete
  11. Da nabaviš sve željene lakove i da ih mackaš u zdravlju i veselju. Cheers!

    ReplyDelete
  12. Gr je bas odradio posao.

    ReplyDelete
  13. this is absolutely gorgeous, so great to see something different when it comes to fashion and beauty reviews! keep it up, big inspiration :) xxx

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...